nieuws

Productiebaas neemt champignonbedrijf over

Restaurant

Voormalig productiedirecteur en minderheidsaandeelhouder Geert Verdellen neemt de drie Nederlandse werkmaatschappijen van het noodlijdende champignonbedrijf Heveco over. Bewindvoerder Leo Luchtman heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Productiebaas neemt champignonbedrijf over

De nieuwe eigenaar kondigde dinsdag meteen een reorganisatie aan die zeker 35 vaste werknemers hun baan kost. Bij >Heveco in Nederland werken in totaal 650 mensen. Wat er gebeurt met 200 uitzendkrachten is nog onduidelijk.

De vestigingen van Heveco in Engeland (355 werknemers) en Duitsland (302 personeelsleden) gaan failliet. Verdellen concentreert de productie en verwerking van champignons zo in Horst, Grubbenvorst en Gemert.

Heveco heeft een totale schuld van ongeveer 35 miljoen euro. De Rabobank is met 28 miljoen euro de grootste schuldeiser. De nieuwe eigenaar heeft met de bank overeenstemming bereikt over de financiering van de doorstart van Heveco.

Het grootste champignonbedrijf van Nederland vroeg eind augustus uitstel van betaling aan. De Rabobank wenste niet meer op te draaien voor de verliezen die vooral werden gemaakt in Engeland. De champignonsector heeft al jaren last van dalende prijzen, onder meer als gevolg van de supermarktoorlog en concurrentie uit lagelonenlanden zoals Polen.

De rechtbank in Den Bosch verklaarde de Heveco Holding dinsdag failliet, maar de bewindvoerder noemt dat een bijverschijnsel. De gekozen oplossing is voor de werkgelegenheid de beste, oordeelde hij.

Zie ook:
Champignonbedrijf Heveco wankelt

Reageer op dit artikel