nieuws

Programma met Hitler-gerecht geschrapt

Restaurant

Het Belgische kookprogramma ‘Plat Préféré’ heeft de uitzending met het lievelingsgerecht van Adolf Hitler geschrapt. Er was ophef ontstaan na de aankondiging van het programma waarin tv-kok Jeroen Meus het favoriete gerecht van de massamoordenaar zou bereiden.

Programma met Hitler-gerecht geschrapt

De Vlaamse omroep VRT heeft naar aanleiding van negatieve reacties op de aankondiging van het programma een dikke streep gezet door de gewraakte uitzending.

In ‘Plat Préféré’ gaat tv-kok Meus op zoek naar culinaire verhalen rondom historische personen. De VRT laat weten dat Hitler bij nader inzien niet echt pas in het rijtje personen. Aanvankelijk zou Meus een forel in botersaus bereiden, het favoriete gerecht van Hitler.

Naar aanleiding van het tv-programma kwamen er reacties van onder andere de vereniging van Belgische politieke gevangenen en van Joods Actueel.

Reageer op dit artikel