nieuws

Puur Restaurant Week zet eerlijke menu’s op de kaart

Restaurant

De eerste Puur Restaurant Week in Nederland vindt plaats van 14 tot en met 20 november. Het is de bedoeling dat restaurants in deze week een ‘Puur Menu’ op de kaart zetten, waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis een hoofdrol spelen.

Puur Restaurant Week zet eerlijke menu’s op de kaart

De Puur Restaurant Week is een initiatief van de duurzame culinaire gids ‘Puur! uit eten’, Stichting Max Havelaar en Marine Stewardship Council, het keurmerk voor duurzame vis. Het initiatief wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland (KHN), het Platform Verduurzaming Voedsel, Oxfam Novib en ASN Bank.

Restaurants kunnen zich gratis aanmelden voor de Puur Restaurant Week en profiteren hierdoor mee van de media-aandacht en promotie-activiteiten waar de organisatie zich voor inzet. Elk restaurant is vrij om het menu zelf samen te stellen, zolang biologisch, Fairtrade en duurzame vis hierin maar een centrale rol spelen. Ook mag het restaurant zelf de prijs bepalen voor dit menu.

Doel van de Puur Restaurant Week is om de consumptie van duurzame producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten. Restaurants die willen deelnemen aan de week, worden eerst uitgenodigd voor een Puur Horeca Workshop, die op diverse plaatsen in Nederland gegeven zal worden.

Tijdens deze workshop krijgen de restaurants vooral informatie over de mogelijkheden met en de verkrijgbaarheid van biologische, Fairtrade producten en duurzame vis. Ook de deelname aan de workshops is gratis.

Reageer op dit artikel