nieuws

Puurste Restaurant’ verkozen tijdens Puur Restaurant Week

Restaurant

Voor het eerst zal in november van dit jaar het ‘Puurste Restaurant van Nederland’ worden verkozen. Tijdens de Puur Restaurant Week, van 14 tot en met 20 november, wordt uit de circa driehonderd deelnemende restaurants die ondernemer gekozen, die het beste en het meest creatief met het thema ‘puur’ omgaat.

Puurste Restaurant’ verkozen tijdens Puur Restaurant Week

De Puur Restaurant Week, ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland (KHN), heeft als doel om de consumptie van duurzame producten in de horeca te vergemakkelijken en te promoten. Deelnemende restaurants zijn vrij om voor deze week een menu samen te stellen, maar daarin moeten biologisch, Fairtrade en duurzame vis wel centraal staan. Het restaurant mag zelf de prijs bepalen voor dit menu.

Nieuw is de verkiezing van het ‘Puurste restaurant van Nederland’. Alle deelnemers aan de Puur Restaurant Week krijgen een deelnameformulier, waarop ze bijvoorbeeld aangeven welke duurzame producten ze gebruiken, hoe ze deze producten betrekken en hoeveel procent van de kaart duurzaam is. Ook moeten de deelnemers hun persoonlijke motivatie onder woorden brengen en aangeven hoe ze de Puur Restaurant Week onder de aandacht brengen bij hun gasten.

Begin november worden vijf genomineerde restaurants bekend gemaakt. Deze worden vervolgens door een vakjury bezocht. Deze jury bestaat uit Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw, Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca, Makkie Mulder, hoofdredacteur Delicious, en Ramon Beuk, die tevens ambassadeur is van de Puur Restaurant Week. Zij bepalen de winnaar van het ‘Puurste Restaurant van Nederland 2011’, die op 9 november bekendgemaakt zal worden.

De Puur Restaurant Week wordt georganiseerd door de duurzame culinaire gids Puur! uit eten, Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade en het keurmerk voor duurzame vis, Marine Stewardship Council (MSC). De week weet zich ondersteund door het Platform Verduurzaming Voedsel, Koninklijke Horeca Nederland, Oxfam Novib en ASN Bank.

Op www.puurrestaurantweek.nl staat meer informatie en een aanmeldmogelijkheid voor de Puur Restaurant Week en de verkiezing van het ‘Puurste Restaurant van Nederland’

Reageer op dit artikel