nieuws

PvdA-raadslid start restaurant in Kenya

Restaurant

Zutphenaar Rinus Post, raadslid van de PvdA, gaat medio 2009 aan de slag als manager van een drijvend restaurant in Lake Naivasha, Kenya. Zijn opvallende carrièresprong heeft hij in een brief aan collega-raadsleden en B en W bekendgemaakt.

PvdA-raadslid start restaurant in Kenya

Post is in Zutphen vooral bekend van zijn werk voor koffiehuis ’t Volkshuis, dat door zijn inspanningen van een zieltogende instelling uitgroeide tot een ontmoetingsplek aan de Houtmarkt, waar verstandelijk gehandicapten in het restaurant meedraaien.

Herkiesbaar stellen of…

Post werkt nu bij psychiatrische instelling GGNet. “Ik vroeg me af of ik dat tot mijn 65e zou gaan doen en of ik mij weer herkiesbaar zou stellen voor de volgende gemeenteraadsperiode.”

Restaurant met verstandelijk gehandicapte medewerkers

En toen kreeg hij in een gesprek met ‘een goede kennis in Kenya’ het aanbod kreeg om in dat Afrikaanse land een restaurant te runnen, op basis van de bij ’t Volkshuis gehanteerde formule, dus met verstandelijk gehandicapten en (ex-)psychiatrische patiënten.

Post sliep er een paar nachtjes over en besloot ja te zeggen. De komende tijd gaat hij een bedrijfsplan opstellen. Na zijn laatste raadsvergadering, op 6 juli, pakt hij zijn biezen en reist naar Kenya.

Reageer op dit artikel