nieuws

PVV wil halal van kaart in restaurant Tweede Kamer

Restaurant

De PVV eist dat er een stop komt op het gebruik van halal vlees in de restaurants van de Tweede Kamer. Volgens PVV’er Sietse Fritsma is ritueel slachten te gruwelijk voor woorden.

PVV wil halal van kaart in restaurant Tweede Kamer

Fritsma stelt dat de islamisering van het land nu ook is doorgedrongen tot de keuken van de Haagse politiek. Hij vindt dat per direct halal vlees uit de keuken van het restaurant op het Binnenhof moet verdwijnen.

Fristma gaat een verbod op halal vlees aan de orde stellen bij het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, zo meldt De Telegraaf.

Een woordvoerder van de Tweede Kamer heeft de leverancier van halal vlees beloofd dat bij de rituele slacht een verantwoorde methode wordt gebruikt. De woordvoerder wijst op het beleid dat er verschillende soorten vlees beschikbaar zijn voor de verschillende groepen in het gebouw.

In haar halal-strijd krijgt de PVV bijval van de VVD. VVD-Kamerlid Janneke Snijder zegt dat ze niet bewust was van het feit dat er halal vlees wordt geserveerd in het restaurant van de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel