nieuws

Quote: Haagse Wox beste eetadres

Restaurant

Wox Good Food in Den Haag is volgens het blad Quote het beste eetadres van ons land. Gevolgd door Beluga in Maastricht en het Amsterdamse Visaandeschelde. Dat blijkt uit de net verschenen Quote Top 100 met beste restaurants.

Quote: Haagse Wox beste eetadres

Quote-hoofdredacteur Jort Kelder meldt in zijn voorwoord dat het bij de samenstelling van de ranglijst niet gaat om ‘plechtige uit eten gaan waarbij sommeliers, zakenrelaties en desnoods schoonmoeders elkaar in een ijzige omhelzing houden’. Het gaat meer om leuke eetadressen voor zowel zakelijk als privé. ‘Om een vette deal te vieren, een goed gesprek te voeren, een liefde te beklinken, of simpelweg andere gasten te begluren’, aldus Kerder.

Nummer één Wox Good Food aan het Buitenhof wordt gezien als een stukje Londen aan de hofvijver. De eetgelegenheid met chef-kok Luciën Bastiaan wordt ook wel de meest kosmopoliete tent in het dorp Den Haag genoemd.

Buiten het podium, maar nog wel in de top, vinden we Oud Sluis van Sergio Herman terug op plaats 5. Het Amsterdamse restaurant Le Garage, volgens Quote ‘Joop Braakhekkes kantine’ staat op plaats 6. Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater in Haarlem op 9.

Net buiten de top tien staat driesterrenzaak De Librije van topkok Jonnie Boer. Op plaats 11, om precies te zijn. Culirebel Boer houdt niet van moeilijk of stijf doen, aldus Quote die dat wel kan waarderen.

De ranglijst wordt afgesloten met topzaak Parkheuvel uit Rotterdam. Voor Cees Helder betekent de honderdste plaats weer iets nieuws. De topkok, die aan zijn laatste kookweken bezig is, vinden we in allerlei lijstjes louter terug bij de hoogst genoteerde restaurants.

Reageer op dit artikel