nieuws

Ramon Beuk verslaat Ferran Adria en Rene Redzepi

Restaurant

Vijf kookboeken zijn in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking Kookboek van het Jaar. Ramon Beuk ontving de prijs voor het beste Chefs Boek van 2011 voor zijn titel ‘Terug naar mijn roti’. Beuk versloeg in de finale de boeken ‘Thuis koken met Ferran Adria’ en ‘Noma’ van René Redzepi.

Ramon Beuk verslaat Ferran Adria en Rene Redzepi

Beuk viel al eerder in de prijzen met zijn boek ‘Wat van Fair komt’.

De publieksprijs – de Gouden Garde – ging mee naar huis met de makers van het boek IJstijd van de Amsterdamse banketbakker Kees Raat en Barbara Bulten. Raat runt in de Warmoesstraat MetropolitanDeli waar hij met name chocolade en ambachtelijk ijs verkoopt.

Kookkaravaan

In de categorie Nederlands viel ‘Kookkaravaan’ van Annelies Dollekamp in de prijzen. ‘Een origineel lees- en kookboek over Marokko en de Marokkaanse keuken. Wat een guts: in eigen beheer uitgegeven, aldus de vakjury.

In de categorie Vertaald koos de jury uit de drie genomineerde titels voor De perfecte pastaformule. De jury over deze winnaar: ‘Deze pastabijbel of -catalogus bevat werkelijk alle facetten van pasta. De vormgeving is bijzonder en maakt het boek tot een echte must have.’

Colour Kitchen

Het bijzondere boek Autisme & koken kwam als winnaar in de categorie Beste Initiatief uit de bus. De prijsuitreiking vond plaats op maandag 14 november in de Colour Kitchen in Amsterdam. De verkiezing werd voor de vijfde keer gehouden.

Reageer op dit artikel