nieuws

Ramsay aangeklaagd voor racisme

Restaurant

Gordon Ramsay is weer eens in opspraak geraakt. Het bedrijf van de Britse vloekkok wordt deze keer aangeklaagd voor racisme. Een leidinggevende collega van Ramsay zou een keukenhulp hebben uitgemaakt voor ‘zwarte ezel’.

Ramsay aangeklaagd voor racisme

Keukenhulp Tama Siby zegt in de Sunday Mirror dat hij in restaurant Chelsea uitgemaakt is voor zwarte ezel vanwege zijn geloofsovertuiging. Hij sleept Gordon Ramsay Holdings voor de rechtbank (The London Central Employment Tribunal) en eist meer dan 50.000 Britse pond (bijna 70.000 euro).

De op tv immer vloekende topkok Ramsay zou zelf niet betrokken zijn bij het voorval met Siby. Het hoofd van de afdeling human resources van Gordon Ramsay Holdings heeft na het horen van de aanklacht alle senior managers van de restaurants bijeen geroepen.

Reageer op dit artikel