nieuws

Ramsay voorkomt faillissement door verkoop Ferrari

Restaurant

Het restaurantconcern van Gordon Ramsay balanceert op de rand van de afgrond. Om een faillissement af te wenden heeft hij zijn Ferrari verkocht. De bekende kok hoopt dat zijn accountant met het nieuws komt dat zijn onderneming levensvatbaar is.

Ramsay voorkomt faillissement door verkoop Ferrari

Dat meldt de Britse krant The Times. In een interview met deze toonaangevende serieuze krant vertelde de bekende tv-kok dat hij zijn Italiaanse bolide verkocht om zijn concern te redden van de ondergang. Ook had Ramsay zijn huis willen verkopen. Daar stak zijn schoonvader echter een stokje voor.

Volgens het dagblad kon Ramsay de schuldafspraken met banken niet nakomen, bovendien had de Britse fiscus had nog miljoenen van hem tegoed. Ramsay zei dat de internationale uitbreidingsplannen voor zijn eetimperium te ambitieus waren. Het zat de ‘scheldkok’ al niet mee, omdat in het nieuws kwam dat een aantal van zijn gerechten niet vers zouden zijn, maar uit een fabriek zouden komen.

En dan heeft Ramsay, net als vele andere restaurateurs, ook nog eens last van de economische crisis. Wachten op goed nieuws

Drie van zijn restaurants zijn inmiddels dicht. Ramsay vertelde The Times goede hoop te hebben dat zijn accountant op zeer korte termijn met het bericht komt dat zijn zaak levensvatbaar is.

Meer ‘Gordon Ramsay’-nieuws:

Reageer op dit artikel