nieuws

Ramsay wil restaurant op vliegveld

Restaurant

Gordon Ramsay wil een restaurant beginnen op Heathrow, het grootste vliegveld van Groot-Brittannië. De Britse vloekkok denkt aan een eetgelegenheid in een nieuw te bouwen terminal.

Ramsay wil restaurant op vliegveld

Dat meldt Airport News. Ramsay zou al een voorcontract hebben getekend bij vliegveldbeheerder BAA. Het restaurant moet komen in een nieuwe terminal en haar deuren openen in maart 2008.

Het is de bedoeling dat de bekende kok nauw betrokken wordt bij het ontwerp van het nieuwe restaurant. Daarnaast zal Ramsay zelf regelmatig achter de potten en pannen staan, zo verzekert BAA. Het restaurant moet plaats bieden aan ongeveer tweehonderd bezoekers.

‘Je krijgt niet iedere dag de mogelijkheid om te koken op een plek waar jaarlijks dertig miljoen mensen voorbij komen. Wat een kans!’, aldus een uitbundige Ramsay.

Heathrow verwerkt dagelijks tussen de 1300 en 1400 vluchten, wat uitkomt op een totaal van bijna een half miljoen landende en vertrekkende vliegtuigen per jaar. Op wereldniveau is dit het derde vliegveld in termen van afgehandelde personen, na Atlanta/Hartsfield en Chicago/O’Hare in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel