nieuws

Ramsay wil wetten voor gebruik seizoensproducten

Restaurant

Gordon Ramsay pleit in Engeland voor regelgeving rondom het gebruik van seizoensproducten in restaurantkeukens. Eerder introduceerde hij al boetes voor scheldend personeel in zijn keukens, nu wil hij boetes voor chefs die producten buiten hun seizoen op de kaart zetten.

Ramsay wil wetten voor gebruik seizoensproducten

‘Er moeten strenge wetten komen, met vergunningen, om er voor te zorgen dat groenten, fruit en andere seizoensgebonden producten alleen in hun eigen seizoen gebruikt worden’, zei Ramsay in een radio-interview aldus Caterersearch.

‘Hoe sneller we de wetgeving erdoor krijgen in het parlement, hoe unieker dit land wordt wat betreft oorspronkelijkheid en inspiratie.

‘Groenten en fruit moeten seizoensgebonden zijn, en dat werkt twee kanten op. Niet alleen moet het gebruik buiten het seizoen strafbaar worden, ook moeten chefs die een product in het seizoen níet op de kaart hebben, een boete krijgen, vindt de schreeuw-chef.

Hij wil eigen gekweekte producten op de menu’s, geen asperge in december of Keniaanse aardbeien in maart. ‘Als wij het niet hebben, haal het van de kaart’, zegt Ramsay.

Meer berichten over Gordon Ramsay:

Reageer op dit artikel