nieuws

Rattenplaag in Michelinrestaurant

Restaurant

Luxe restaurants worden getroffen door een rattenplaag. De Keuringsdienst van Waren heeft tijdens een controle zelfs rattenuitwerpselen gevonden in een met Michelinsterren bekroond restaurant.

Rattenplaag in Michelinrestaurant

Dat meldt het Noorse Instituut voor Volksgezondheid. Die spreekt over een ware rattenplaag in de hoofdstad Oslo. Door de kou in de riolen, verlaten de beesten de ‘onderwereld’ en zoeken een warmere plek. De veelal gehate knaagdieren kiezen vaak voor keukens met etensresten. De getroffen Michelinzaak is restaurant La Canard in de stijlvolle wijk Frogner.

Naast luxe restaurants komen de beesten ook af op straatvuil. ‘Oslo heeft een probleem met het afval dat mensen op straat gooien’, weet Arnulf Soheng van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid. Het aantal afvalbakken op straat, mede als gevolg van de extreme groei van het aantal fastfoodzaken, is enorm.

Miljoen ratten

Voor rattenvangers zijn het gouden tijden. Bestrijdingsbedrijven in de Noorse hoofdstad maken overuren met de plaag. In een bakkerij in de stad werd zelfs een dode rat van ruim 45 centimeter gevonden. Experts schatten het aantal ratten in Olso op één miljoen. Dat is meer dan het aantal inwoners van de stad.

De horeca in Noorwegen ligt de eerste dagen van het nieuwe jaar flink onder vuur. Noorse gezondheidsorganisaties melden dat meer dan 30 procent van de filialen van McDonald’s zich niet houdt aan de hygiëneregels. Noorse kranten melden dat diverse zaken van McDonald’s inmiddels voor onbepaalde tijd zijn gesloten.

Reageer op dit artikel