Raymond Prinsen apetrots op wijnaward GaultMillau

Raymond Prinsen apetrots op wijnaward GaultMillau

Ik ben fucking apetrots. Raymond Prinsen van restaurant De Stenen Tafel in het Gelderse Borculo schoof zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken na het krijgen van de GaultMillau-award Wijnkaart van het Jaar.

Prinsen krijgt de award omdat volgens GautlMillau alle wijnen op de kaart raak zijn gekozen en passen bij de kookstijl van de topkok.

De Stenen Tafel heeft totaal 320 wijnen op de kaart staan. Geen grote hoeveelheid voor een toprestaurant maar volgens GaultMillau-directeur Jan van Lissum ‘wijnen waarover goed is nagedacht en die passen bij de keuken en bij de eigen smaak van Prinsen’.

Prinsen schenkt in zijn restaurant betaalbare en doordrinkbare wijnen. De chef heeft een grote liefde voor wijnen uit de Jerez-streek en voor de Japanse rijstwijn sake. Ook zijn nauwe betrokkenheid bij de inkoop van wijnen wordt op prijs gesteld door GaultMillau.

Dinsdagochtend 27 oktober kunt u hier ook de volgende lijsten bekijken::

» Bijzondere tot onbetwistbare top 2010

» Snelste stijgers 2010

» Veelbelovend 2010

» Nieuwkomers 2010»

» Prijs/kwaliteit 2010

» Lievelingsadres 2010

» Uitstekende wijnkaart

» Wijn/spijs 2010

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.