nieuws

Reclame Code Commissie berispt Groupon

Restaurant

Groupon is berispt door de Reclame Code Commissie. De kortingsbonnensite heeft restaurants en winkels in Nederland in advertenties onterecht voorgespiegeld dat er een ‘jong en gretig publiek’ op afkwam. Aan de uitspraak is geen sanctie verbonden.

Reclame Code Commissie berispt Groupon

Dat meldt de Telegraaf. Uit onderzoek zou volgens de Reclame Code Commissie (RCC) blijken dat op de advertenties van Groupon geen jong en gretig publiek afkomt, maar op koopjes beluste vrouwen van middelbare leeftijd.

De RCC legt geen sancties op, maar adviseert ‘slechts’. In dit geval is het advies aan Groupon de campagnes te veranderen. De kortingsbonnensite is daartoe dus niet verplicht.

Groupon ging explosief van start. Volgens het artikel stelde marktonderzoeker The Choice op basis van representatieve enquêtes onder Nederlanders echter vast dat 88 procent van de consumenten die met een kortingscoupon van Groupon gingen eten, niet terugkeren in hetzelfde restaurant.

Reageer op dit artikel