nieuws

Recordomzet van 12 miljoen voor Restaurant Week

Restaurant

De Restaurant Week 2010 die gisteren zijn laatste dag beleefde, heeft het record aantal gasten opgeleverd van 221.000. Met een gemiddelde besteding van 55 euro brengt dit de omzet van de Restaurant Week op ruim 12 miljoen euro.

Recordomzet van 12 miljoen voor Restaurant Week

Jeroen van den Brink van organisator DiningCity is zeer tevreden met deze resultaten. ‘Je ziet dat restaurants steeds creatiever worden in upselling. Ze bieden een extra gang aan, een wijnarrangement of andere toevoegingen waardoor de gemiddelde besteding toch zeker op 55 euro of hoger uitkomt.’

Van den Brink vindt dat restauranthouders tevreden mogen zijn met deze extra omzet in deze moeilijke tijden. ‘Ze doen een kleine investering om te mogen deelnemen, maar het resultaat mag er zijn.’

400 euro

Hij reageert hiermee indirect op de ophef die eerder deze maand ontstond over de omzet die Diningcity zelf binnenhaalt op de Restaurant Week. Quote becijferde dat Van den Brink van elke deelnemer (1250 in totaal) ongeveer 400 euro ontvangt wat de omzet naar 500.000 brengt.

In de Restaurant Week serveren de deelnemende restaurants een speciaal driegangen menu voor 25 euro. Een driegangen lunch kost 20 euro. De eerste editie van de eetweek werd gehouden in maart 2007, toen alleen nog voor Amsterdamse eetgelegenheden.

Reageer op dit artikel