nieuws

Recordpoging Café Brulee in stadsbrasserie

Restaurant

Stadbrasserie Elhorst Eten & Drinken in Alkmaar doet een poging om de grootste Café Brulee, een speciaalkoffie met siroop, slagroom en een kletskop, te maken. Zondag 7 september hoopt eigenaar Kees Elhorst met een succesvolle poging in het Guiness Book of Records te komen.

Recordpoging Café Brulee in stadsbrasserie

Aanleiding voor de ludieke actie is het 45-jarig bestaan van het bekende Alkmaarse horecabedrijf.

Voor de recordpoging heeft Elhorst 1500 liter koffie, 125 liter karamelsiroop, 125 liter vanillesiroop, 300 liter slagroom en een grote kletskop nodig. Bravilor Bonamat levert vier grote koffiemachines om de recordpoging succes te laten verlopen.

‘We hebben DE bereid gevonden om de koffie te leveren. De slagroom wordt gemaakt door Hollandia, eigendom van zuivelproducent Friesland Foods. De importeur Racke Nederland uit Almere zorgt voor de siroop’, aldus Elhorst, die op 7 september om 12.00 uur start en om 15.00 uur klaar hoopt te zijn met zijn gigantische Café Brulee.

Reageer op dit artikel