nieuws

Recordpoging met grootste visbuffet op ss Rotterdam

Restaurant

De ss Rotterdam gaat het kleine zwembad op het Lido-dek van het Rotterdamse horecaschip tijdelijk inzetten als ijsbad. In het met ijsklontjes gevulde bad moeten bijna tweeduizend kilo schaal- en schelpdieren vers worden gehouden voor een buffet eind juni. Het enorme buffet moet als record in het Guinness-record boek komen.

Recordpoging met grootste visbuffet op ss Rotterdam

In het zwembad komt een zes meter hoge etagère met drie niveaus in. Hierin worden schaal- en schelpdieren koud gehouden. Het personeel krijgt lieslaarzen aan om de culinaire producten op de etagère te zetten en ze er weer vanaf te halen.

Gangmaker achter de bijzondere bestemming van het zwembad is Schmidt Zeevis. De bekende visleverancier gaat een groot feest verzorgen op het horecaschip en wil voor 1958 kilo aan schaal- en schelpdieren in het zwembad plaatsen. De 1958 kilo is gekozen omdat in dat jaar het cruiseschip is gebouwd.

De bedoeling is dat het evenement, waar 1.400 mensen op afkomen, is het Guinness-recordboek moet komen. Het huidige record staat op 1015 kilo fruits de mer van een Frans buffet in 2009. Bij de recordpoging in Rotterdam gaat het om 1.500 halve kreeften, 150 noordzeekrabben, 350 krabscharen, 80 kilo langoustines en 500 maal scheermes. Daar komen nog een onbekend aantal oesters, garnalen en coquilles bij.

Reageer op dit artikel