nieuws

Regen aan annuleringen door weeralarm

Restaurant

De sneeuw in combinatie met het weeralarm voor de Randstad op vrijdagmiddag zorgt voor veel annuleringen in de horeca.

Regen aan annuleringen door weeralarm

Dat blijkt uit reacties op Twitter vrijdagmiddag. Zeker in combinatie met geplande kerstborrels lijkt het winterse weer een flinke tegenvaller te zijn voor de horeca.

Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Vanwege het ontwrichtende karakter van het winterweer op de samenleving, in de woorden van een zegsman van het weerinstituut vrijdagmiddag.

Ook bezorgrestaurants hebben problemen door het slechte weer. Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl laat vrijdagmiddag om 16.30 uur weten dat de helft van alle bezorgrestaurants gesloten zijn. Blijft een bezorgrestaurant wel open, dan moeten bestellers rekening houden met langere bezorgtijden.

Hoteliers proberen juist hun voordeel te doen met het weeralarm. Zo duiken op Twitter aanbiedingen op om te blijven overnachten in hotels. Hampshire Hotels is spontaan een Twitter-actie gestart waarbij gestrande reizigers voor een speciaal ‘Twittertarief’ kunnen overnachten.

Reageer op dit artikel