nieuws

Rel rond smaaklessen voorbij

Restaurant

De bonje tussen restaurantorganisatie Euro-Toques en het ministerie van Landbouw over smaaklessen op scholen is voorbij. De twee partijen hebben hun onenigheid bijgelegd. Euro-Toques voelde zich gepasseerd ondanks toezeggingen van het ministerie.

Rel rond smaaklessen voorbij

Voorzitter Fred Dijsselbloem van Euro-Toques laat in Misset Horeca weten dat de ruzie over smaaklessen is bijgelegd. Koks van Euro-Toques verlenen nu hun medewerking aan de lessen op scholen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het lespakket, dat eerder door Euro-Toques is ontwikkeld.

Vorige maand ontstond er een rel toen bleek dat het ministerie van Landbouw gestart was met het geven van smaaklessen op scholen, zonder daarvoor gebruik te maken van de kennis van Euro Toques. Deze samenwerking werd begin dit jaar toegezegd tijdens de EFFF in Maastricht.

Fred Dijsselbloem haalde in september flink uit naar Landbouw. In een pittige brief noemde hij de overheid onbetrouwbaar. ‘Op deze wijze is van samenwerking geen sprake en is Euro-Toques slechts ingeschakeld om koks en scholen te koppelen en het administratieve werk tegen minimale vergoeding uit te voeren’, schreef Dijsselbloem.

Zie ook:
Fred Dijsselbloem in voetsporen van Bocuse

Reageer op dit artikel