nieuws

Rel rond tirannie Gorden Ramsay

Restaurant

Tv-kok Gordon Ramsay heeft het weer voor elkaar. De vloekkok heeft andermaal de kolommen van de Britse tabloids gehaald. Ramsay haalde verbaal flink uit naar een restaurantkok, die terstond in elkaar klapte vanwege een vermoedelijke hartaanval.

Rel rond tirannie Gorden Ramsay

Ramsay maakte voor zijn programma Ramsay’s Kitchen Nightmares opnames bij restaurant Oscar’s in het Britse Nantwich in de streek Cheshire. De 32-jarige kok Lenin Dooris kwam daarbij flink onder vuur te liggen van Ramsay.

Chef-kok Dooris had grote moeite met de explosieve Ramsay en na een week viel hij acuut met een klap op de grond. Er ontstond grote paniek in de keuken. Het vermoeden was dat de stijfgescholden Dooris was getroffen door een hartaanval. Een ambulance bracht hem met grote snelheid naar het ziekenhuis.

Daar bleek het niet om een hartaanval te gaan. Dooris was van zijn stokje gegaan door een black out, als gevolg van een drankprobleem. Ramsay heeft inmiddels zijn hulp aangeboden om Dooris te helpen bij zijn verslaving. ‘Zoals zoveel chefs heeft Lenin moeite met het omgaan van stress in de keuken’, aldus Ramsay, die zegt geschrokken te zijn over het voorval.

Restaurant Oscar’s werd vorig jaar oktober overgenomen door de moeder van Lenis Dooris. De zaak draaide stroef waarna restaurantdokter Ramsay werd ingeroepen. Kitchen Nightmares is in Groot-Brittannië één van de populairste programma’s op de zender Channel 4. In ons land staat het programma bekend als Herrie in de Keuken en wordt gepresenteerd door de Rotterdamse kok Herman den Blijker.

Reageer op dit artikel