nieuws

REM-platform krijgt restaurant

Restaurant

Het omgebouwde REM-eiland krijgt op de bovenste twee verdiepingen een restaurant. Het platform, waar vandaan 45 jaar geleden de eerste commerciële tv-uitzending plaatsvond, komt na een verbouwing in Amsterdam te liggen.

REM-platform krijgt restaurant

RTVNH.nl meldt dat woningbouwvereniging De Key het platform van Vlissingen naar Delfzijl laat verplaatsen. Daar wordt het omgebouwd.

In het voorjaar van 2010 moet het platform in Amsterdam komen te liggen. De bovenste twee verdiepingen gaan fungeren als restaurantruimte. Verder heeft de eigenaar ambities om er een radiostudio annex mediaopleidinginstituut te vestigen.

Vanaf het REM-eiland werd in 1964 vanaf 12 augustus tot 14 december de eerste commerciële televisie-uitzending voor TV Noordzee uitgezonden. Een wet maakte in vier maanden na de eerste uitzending een einde aan de illegale uitzendingen.

Reageer op dit artikel