nieuws

Restaurant 1e Klas op CS Amsterdam in problemen

Restaurant

Het bekende Restaurant 1e Klas op het Centraal Station in Amsterdam is in de problemen geraakt door de bouw van de metrolijn en de verbouwing van het treinstation. De eigenaar zegt geen schadevergoeding te krijgen en hierdoor in de problemen te zijn geraakt.

Restaurant 1e Klas op CS Amsterdam in problemen

Volgens eigenaar Mario Brandt begon de ellende toen de hoofdingang van CS door de bouw van de metrolijn verplaatst werd. De NS besloot daarop om vanaf de zijde waar het restaurant zich bevindt, geen treinen meer te laten vertrekken.

Voor Brandt betekende dat tienduizenden reizigers niet meer in- en uitstapten voor het restaurant. ‘Je zag onmiddellijk de omzet dalen met 35 tot 50 procent. Als er wel een trein voor de deur stopt, wat zo nu en dan gebeurt, dan stijgt de omzet meteen weer fors’, aldus Brandt in De Telegraaf.

Naast het mislopen van gasten moet Brandt ook nog een voorschot van de gemeente terugbetalen. Brandt zegt dat hij tot 2006 zeker 5,2 miljoen euro verlies heeft geleden. Een eerder gekregen voorschot van 25.000 voor de jaren 2005 en 2006 moet hij nu terugbetalen.

Reageer op dit artikel