nieuws

Restaurant Beleving krijgt vergunning terug

Restaurant

Het Utrechtse restaurant De Beleving aan de Oudegracht blijft open. Ook de nieuwe zaak Straks in de Drieharingstraat mag in januari gewoon haar deuren open. De eigenaren moeten van de gemeente wel afscheid nemen van een stille vennoot wiens kapitaal en met name de herkomst ervan, een struikelblok is.

Restaurant Beleving krijgt vergunning terug

In september werden de vergunningen van beide zaken ingetrokken, omdat de gemeente vermoedde dat de bedrijven aan een persoon waren verbonden die strafbare feiten heeft gepleegd.

Integriteit

Er volgde een rechtszaak en een zogeheten Bibob-onderzoek naar de financiering, maar er werd niets strafbaars gevonden. Volgens burgemeester Wolfsen staat de integriteit van de horeca-ondernemers vast en zijn de vergunningen teruggegeven. Inmiddels is afscheid genomen van de stille vennoot.

Joris Visser van De Beleving wilde samen met Niels van Nieuwenhuizen een nieuw bedrijf starten, genaamd Straks. In het Bibob-onderzoek kwam de stille vennoot naar voren en bleek dat de herkomst van zijn kapitaal onduidelijk was. ‘Dat was de reden voor het gemeentebestuur de vergunning voor Straks te weigeren en die voor De Beleving in te trekken.Daar hebben we natuurlijk direct bezwaar tegen gemaakt en zo hebben we voorkomen dat De Beleving dicht moest. Nu zijn alle banden met de vermeldde financier volledig verbroken en kunnen wij gewoon verder gaan met onze bedrijven,’ aldus Joris Visser.

De Beleving in Misset Horeca Live

Reageer op dit artikel