nieuws

Restaurant bereidt zelf meegebracht eten

Restaurant

In het Utrechtse restaurant Lokaal Negen staat vanaf maandag de keuken op de kop. Van de gasten wordt verwacht dat ze hun eigen eten meenemen dat de kok vervolgens ter plekke bereidt.

Restaurant bereidt zelf meegebracht eten

Initiatiefnemer van het project is Thijs Afink. Hij kwam een aantal weken op het idee om te koken met meegebrachte etenswaren.

Afink reed in een oude SRV-wagen door Utrecht met ludieke projecten om mensen inspiratie te laten opdoen. Een van de ideeën van Afink was mensen hun net gekochte producten te laten afstaan zodat hij ermee aan de slag kon.

De kooksessies in de SRV-wagen waren een inspiratie voor Afink zelf en hij benaderde Lokaal Negen in Utrecht om het idee verder uit te werken. Restaurantbezoekers betalen voor een diner van Afink 22,50 euro en krijgen daarbij een glas wijn.

Reageer op dit artikel