nieuws

Restaurant Chique trekt Michelinchef aan

Restaurant

Het jonge restaurant Chique in Alphen aan den Rijn heeft twee nieuwe chefs aangetrokken. Beide komen van topzaken; Jac Benny Cok is afkomstig van sterzaak Niven in Rijswijk en Ferry Wijsman werkt nu nog bij Kaagjesland in Reeuwijk. ‘Onze culinaire ambities zijn hoog.

Restaurant Chique trekt Michelinchef aan

Chique-eigenaresse Michelle Monfils is open en eerlijk als het de culinaire ambities van het jonge restaurant betreft. ‘We bestaan nu drie jaar en we hebben inderdaad grote ambities.’

‘Onze chef-kok Carlo van den Heiligenberg – die onlangs nog op training ging bij Gordon Ramsay – is vertrokken. Hij gaat de horeca uit. Dit gaf ons de mogelijkheid om met deze chefs verder te gaan.’

Signature-meu

Jac Benny Cok is per 1 juli begonnen, Ferry Wijsman begint per 1 september of 1 oktober. ‘Gasten reageren heel positief. Cok is deze week van start gegaan met zijn eigen kaart, inclusief zijn signature menu van vijf gangen (45 euro – red). Ze zijn verrast, zien de kleine veranderingen. Vooral de opmaak van de borden is spannender. We hadden altijd al Caprese, maar nu niet meer plakje tomaat, plakje mozzarella. Het ziet er gewoon heel anders uit. Spannender.’

Daarnaast experimenteert Restaurant Chique momenteel ook met moleculair koken. We hebben een pré-dessert met ijs en stikstof.

Reageer op dit artikel