nieuws

Restaurant Davanti verder als brasserie

Restaurant

Restaurant Davanti in Valkenburg van Kim Boves en Charles Otten gaat vanaf september verder als brasserie. Het restaurant van de stiefzoon van sterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel ondergaat deze wijziging omdat ‘gasten de fijne keuken waarderen, maar dit liever informeel willen beleven’.

Restaurant Davanti verder als brasserie

Charles Otten is de zoon van echtgenote Anja van Loo van sterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel. Hij en zijn partner Km Boves begonnen in 2009 met Davanti, een restaurant gelegen naast de kasteelruïne in Valkenburg. Davanti is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Bistronomy

‘Ons werk heeft zijn vruchten afgeworpen. We staan vermeld in Lekker, Gault Millau en worden genoemd door Michelin. Toch kiezen we nu heel bewust voor de overstap naar een brasserie. We passen ons aan de markt aan en volgen de trend van ‘bistronomy’, zo zegt het paar in een persverklaring. Meer collega-restaurateurs namen deze stap, nationaal en internationaal.

Lambermons

Zo besloot in Haarlem Michel Lambermon onlangs om alleen verder te gaan met de brasserie en het restaurant te sluiten. Ook sterchef Raymond Prinsen stopte met De Stenen Tafel in Borculo en gaat verder met zijn brasserie de Oliemölle. Niven Kunz uit Rijswijk lanceerde onlangs een brasserie naast zijn sterrestaurant.

Koffie met Limburgse Vlaai

Vanaf 1 september opent Davanti opnieuw haar deuren. De brasserie is geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 11 uur. Naast dineren kunnen mensen er ook genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai, een borrel met Livar Plenkske of Zoervleis mit Friete.

Gerechten van de menukaart zijn onder meer: Herreford Entrecote met klassieke Bearnaisesaus, Livar Varkenshaas met saus van kloosterbier, gegratineerde kreeft met dikke friet en mayonaise. De gerechten zijn Frans Limburgs van aard en volgens de eigenaren geschikt voor het hele gezin.

Reageer op dit artikel