nieuws

Restaurant dicht om regenwater

Restaurant

Uitbater Coert van Os van het restaurant van sporthal De Salamander in Dongen kreeg maandagmiddag om twee uur van de gemeente te horen dat de sporthal en ook zijn restaurant diezelfde dag nog gesloten moesten worden vanwege de enorme hoeveelheid regenwater op het dak.

Restaurant dicht om regenwater

De hoeveelheid regenwater op het platte dak van De Salamander was zo groot dat er een reëel instortingsgevaar ontstond. Een zware stortbui kan al te veel zijn, omdat het hemelwater slecht wordt afgevoerd.

‘Ja, het was wel even schrikken’, zegt uitbater Coert van Os in BN/De Stem. In het dak van de grote hal is zelfs al een soort kuil ontstaan. Van Os snapt niet hoe dat kan. ‘Nee, daar hebben we nooit iets van gemerkt. Het gebouw is pas vier jaar oud. En bij de bouw is er juist zo op gehamerd dat het veilig moest zijn. Het is bijna niet te begrijpen, dat dit kan gebeuren.’

Hij is niet blij, dat hij nu zijn restaurant dicht moest gooien, maar hij begrijpt het wel. ‘De veiligheid gaat boven alles’, vindt hij. ‘Ik vertrouw er op dat de gemeente zo’n besluit niet zomaar neemt. Die beslissing moeten we respecteren.’

De Dongenaar krijgt uiterlijk vandaag te horen of zijn restaurant vrijdag weer open kan. ‘Ze hebben me beloofd dat ze het horecagedeelte zo snel mogelijk willen heropenen en dat ze deze week meteen aan de slag gaan.’

Voor hem en is het belangrijk dat de tent weer snel open gaat, want het EK voetbal staat voor de deur. ‘Bij ons komen eigenlijk alleen maar sporters en juist zo’n evenement is dus belangrijk voor onze omzet. Als Oranje moet spelen is het hier altijd druk en gezellig, zeker als ze door de voorrondes heenkomen.’

Volgens Van Os valt de schade mee als hij vrijdag al weer kan gaan draaien. ‘En verder ga ik er toch maar vanuit dat het financieel netjes afgehandeld wordt.’

De hele toestand is wel erg vervelend voor zijn personeel. ‘Ik heb zestien man in dienst, voornamelijk studenten. Die willen juist in deze tijd veel werken, met de examens achter de rug en de vakantie op komst. Die heb ik nu moeten teleurstellen.’

Reageer op dit artikel