nieuws

Restaurant dient schadeclaim in om wegafsluiting

Restaurant

Restaurant Routiers langs de A28 in Nunspeet gaat een schadeclaim indienen bij Rijkswaterstaat (RWS) vanwege de afsluiting van die snelweg vorig weekend. Die afsluiting heeft het restaurant zo’n 10.000 euro gekost.

Restaurant dient schadeclaim in om wegafsluiting

‘We hebben veertig procent minder omzet gedraaid dan op een normale zaterdag. Dank je hartelijk, Rijkswaterstaat!’, zegt eigenaar Karel Kok in De Stentor.

De restauranthouder is vooral boos vanwege de in zijn ogen onduidelijke berichtgeving waar RWS mee heeft gestrooid. De afsluiting was aangekondigd tussen Hattemerbroek en Hoevelaken aan, maar later bleek dat het gedeelte tussen Hattemerbroek en Harderwijk gewoon open was voor verkeer.

‘Het is gewoon misleiding’, aldus Kok. Onder de gasten die wel naar ons restaurant kwamen, was de afsluiting het gesprek van de dag. Er was veel verwarring over het wel of niet bereikbaar zijn van ons restaurant.’

Rijkswaterstaat wil over de schadeclaim van restaurant Routiers niets zeggen. ‘Dat zien we dan wel komen, daar gaan we op dit moment niet op in’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel