nieuws

Restaurant Fred* opent wijnwebwinkel

Restaurant

Sterrestaurant Fred in Rotterdam lanceert deze week een wijnwebwinkel op de eigen website. De wijnen zijn opgeslagen in een nieuwe opslagruimte, die is bekleed is met bijzondere wijnkistjes.

Restaurant Fred* opent wijnwebwinkel

‘We verkopen bijzondere wijnen die gasten in Nederland niet kunnen kopen’, laat chef-kok en eigenaar Fred Mustert weten. ‘Het is een service naar onze gasten.’ Via een aparte website worden de wijnen verkocht.

Het idee voor de wijnwinkel is spontaan opgekomen en kwam in een stroomversnelling nadat het Rotterdamse restaurant sinds kort een nieuwe opslagruimte heeft van 140 vierkante meter, een paar honderd meter van het restaurant verwijderd. ’We hebben 2,5 jaar een vrachtwagen als opslagruimte voor onze droge spullen gehad in verband met gebrek aan ruimte.’ De vrachtauto stond voor het restaurant geparkeerd en werd als voorraadkamer gebruikt. Door de huur van het nieuwe pand is daar een einde aan gekomen.

Wand van wijnkistjes

Beneden in het pand heeft Mustert een aantal wijnen opgeslagen. De ruimte is voorzien van een door de chef eigenhandig vervaardigde wijnbar. De wand is bekleed met vierhonderd houten voorkanten van wijnkisten van bekende namen als Petrus en Margaux. ‘Gasten vinden het leuk om even rond te kijken. Sommigen willen er hun apéritief drinken.’

Sommelier Chantal de Raaf is verantwoordelijk voor de samenstelling van de wijnkaart, die veel Franse wijnen bevat. Vorig jaar ontving restaurant Fred de onderscheiding ‘Wijnkaart van het Jaar’ van restaurantgids GaultMillau.

Reageer op dit artikel