nieuws

Restaurant Fyra wil samenwerken met NS

Restaurant

Restaurant Fyra in de Noorderstraat in Amsterdam denkt na over een samenwerking met de NS. Eerder deze week werd bekend dat de hogesnelheidstrein van de NS ook de naam Fyra krijgt. Het restaurant eist in ieder geval geen andere naam van de NS.

Restaurant Fyra wil samenwerken met NS

Mede-eigenaar Suzanne Sluijter zegt in het Algemeen Dagblad: ‘Misschien kunnen we met de NS wel afspraken maken over een samenwerking. We eisen niet dat ze een andere naam gaan zoeken. We keken inderdaad wel even verbaasd op.’

Volgens de Nederlandse Spoorwegen is er geen enkel probleem rondom de naam. Ronald Stevens: ‘De naam ligt al vier jaar klaar en is destijds ook gedeponeerd. Het mag naast elkaar bestaan omdat we elkaar qua activiteiten volstrekt niet bijten.

Zweeds restaurant

Het restaurant koos voor de naam Fyra omdat er vier eigenaren zijn. Een van de eigenaren is Zweeds en in het Zweeds staat Fyra voor vier.

Johannes van Dam, culinair recensent van Het Parool gaf Fyra een 10-.

Reageer op dit artikel