nieuws

Restaurant in Breda start met digitale ober

Restaurant

Restaurant, ’t Hart van Breda, dat gevestigd is in Breda heeft als vrijwel het eerste restaurant in Nederland een digitaal ober-systeem geïntroduceerd.

Restaurant in Breda start met digitale ober

Het systeem bezit diverse opties, zo kan men uiteraard de bestelling plaatsen. Maar er zijn meer opties, wanneer het gesprek dood loopt is het namelijk ook mogelijk om een spelletje op het apparaat te spelen. Anderzijds kan men chatten met het tafeltje aan de andere kant van het filiaal.

Ober verdwijnt niet

Er zijn wisselende reacties op het idee. Zo vinden diverse mensen het jammer dat de ober weg is, wat toch altijd weer voor een extra stukje socialiteit zorgde, meldt Techzine.nl. Men vindt het systeem wel grappig, maar is bang dat de ‘horeca zichzelf opblaast.’

Jos Koenen van e-Menu, de ontwikkelaar van het systeem, ontkracht dit. De ober verdwijnt niet. Het systeem zorgt voor een snellere manier van bestellen en uitleveren. De ober zal de bestelling gewoon aan tafel brengen.

Volgens de eigenaresse van het restaurant, Nanda Koomans, gaat het systeem voor een omzetstijging van tien procent zorgen. Het systeem dat oorspronkelijk uit Israël komt zorgt ervoor dat de drempel lager is om wat te bestellen.

De mensen die het nieuwe systeem absoluut niet willen gebruiken hebben geluk. Zo zijn er nog acht tafels niet voorzien van de computer. Tevens is er een optie op het systeem om een ober te roepen waarna er bij hem een bestelling gedaan kan worden.

Reageer op dit artikel