nieuws

Restaurant moet dicht na uitvallen koks

Restaurant

Restaurant Amstelfort in Uithoorn is in één klap de chef-kok en souschef kwijtgeraakt. De beide koks waren samen inkopen doen, toen er een auto tegen hun bedrijfswagen aanreed. De beide mannen mogen acht weken niet werken. ‘Het heeft mijn hele bedrijf stilgelegd’, aldus eigenaar Tijmen Trouwborst.

Restaurant moet dicht na uitvallen koks

Trouwborst heeft zijn restaurant diezelfde dag nog dichtgedaan. ‘Eerst dachten we dat ze binnen een paar dagen weer aan het werk konden, maar na doktersonderzoek bleek dat ze niet mochten werken. De chef-kok heeft een rugletsel en een whiplash, en de souschef nekletsel en een whiplash.’

Omzetverlies

Trouwborst ging op zoek naar een nieuw keukenteam, maar makkelijk te vinden was dat niet. Hij hoopt deze week weer open te gaan met freelance koks, maar is inmiddels al drie weken gesloten. ‘Je verliest veel omzet. Gelukkig zijn we goed verzekerd, maar het is niet goed als je zo lang stil staat. Ook niet voor de gasten. Daarnaast is het zonde: we moesten al het eten dat we in de koelkast hadden, weggooien.’

Vervanging

De patron-gastheer hoopt dat zijn koks snel weer terug komen, maar vreest dat hij de komende tijd voor vervanging moet zorgen. ‘Voor mij is het belangrijkst dat ik zo snel mogelijk open kan. Dan kan ik ook op zoek naar een nieuw keukenteam. Geen freelancers dus, want die zijn heel erg duur. Ik weet uit ervaring dat het twee maanden tot jaren kan duren voordat mijn eigen koks weer volledig aan de slag kunnen.’

Tips

Een tip voor andere ondernemers heeft hij ook. ‘Laat je souschef en je chef-kok nooit samen boodschappen doen. Als er wat gebeurd, heb je grote problemen. Daarnaast moet je zorgen dat je goed verzekerd bent. Gelukkig was dat bij mij het geval. Als dat niet zo is, ga je er zelf financieel ook nog eens aan onderdoor.’

Reageer op dit artikel