nieuws

Restaurant neemt Belgische frank aan

Restaurant

Een restaurantuitbater uit het Belgische Deinze laat klanten nog betalen met oude Belgische franken. Geert Boterdaele, eigenaar van restaurant ’t Fermetje probeert met de stunt voor nog wat extra inkomsten te zorgen omwille van de crisis, en dat blijkt nog te werken ook.

Restaurant neemt Belgische frank aan

Hij heeft elk weekend een paar extra tafeltjes gevuld met klanten die nog met de oude munteenheid betalen. Boterdaele krijgt vooral oude briefjes van 100 frank binnen, maar heeft ook briefjes van 1.000, 2.000 en 10.000 frank in de kassa.

In België is geen einddatum ingesteld tot wanneer Belgische Franks (biljetten) mogen worden omgewisseld bij de Nationale Bank van België. Muntgeld is niet meer om te wisselen tegen euro’s.

In Nederland kunnen de meeste guldenbiljetten nog tot 2032 worden omgewisseld bij De Nederlandse Bank.

Reageer op dit artikel