nieuws

Restaurant op REM-eiland in Amsterdam

Restaurant

Het REM-eiland is op weg van Friesland naar Amsterdam. Daar krijgt het voormalige platform uit de noordzee een horecabestemming. Dinsdag komt het eiland in de hoofdstad aan.

Restaurant op REM-eiland in Amsterdam

Het drie verdiepingen tellende platform komt nu in het Amsterdamse IJ te staan, nabij de houthaven. Er komt onder meer een restaurant in. Tijdens de verbouwing heeft het platform meer ramen voor het nodige licht gekregen en een derde verdieping. Het onderste dek biedt onderdak aan New People. Op het 2e en 3e dek komt het REM Eiland Restaurant waarvan de opening gepland staat in mei.

Vanaf het dakterras, op 22 meter hoogte, hebben gasten een fantastisch uitzicht op één van de oudste havens van Amsterdam.

Nick van Loon

De commerciële tv-zender TV Noordzee maakte in de jaren zestig zijn uitzendingen vanaf het REM-eiland. Dat lag op zee, in internationale wateren. Op die manier werd de omroepwet ontdoken. Commerciële televisie was in die tijd niet toegestaan.

De Principaal (onderdeel van woningcorporatie De Key) kocht het eiland enkele jaren geleden en redde het daarmee van de sloop. Dat gebeurde nadat horecaondernemer Nick van Loon met het idee was gekomen het een nieuwe bestemming te geven.

Het REM-eiland zou aanvankelijk afgelopen herfst naar Amsterdam komen. Dat ging echter niet door, omdat de restauratie niet op tijd klaar was en het stormseizoen begon. Daarna stond de verhuizing voor afgelopen zaterdag op de agenda, maar ook nu was er sprake van enkele dagen vertraging. Het benodigde materieel was namelijk niet op tijd beschikbaar.

Reageer op dit artikel