nieuws

Restaurant Praq blinkt uit in kindermenuwedstrijd

Restaurant

Sander van Dongen van Restaurant Praq uit Ouderkerk aan de Amstel is de winnaar geworden van de nieuwe kindermenuwedstrijd van Koninklijke Horeca Nederland. Met zijn creatie Boers Kippetje kwam de kok in de categorie restaurants als beste uit de bus. Uit handen van ‘Ciske de Rat’ ontving hij de bijbehorende beker en een cheque voor een wellnessverblijf.

Restaurant Praq blinkt uit in kindermenuwedstrijd

De jury, bestaande uit kinderen en volwassenen, kwam unaniem tot het besluit om Sander te eren met de nieuwe titel. Juryvoorzitter Robert Kranenborg prees de kok om de smaak van zijn gerecht, de juiste bereidingwijze en de perfectheid in temperatuur. Wel gaf hij aan dat er niet al te grote verschillen waren in de gerechten van de deelnemers.

Kranenborg gaf bovendien toe dat hij het erg leuk had gevonden om met de jonge juryleden te werken.’Toch waren ze op bepaalde punten echt meedogenloos. Niet lekker is niet lekker, roepen ze snel. Bovendien waren ze zeer overtuigend in hun pleidooi om de top 3 van de wedstrijd aan te wijzen’, aldus Kranenborg.

Bekijk hier een fotoreportage van de wedstrijd

Tweede werd Untaria Samsuria, werkzaam bij HMS Host Schiphol. ‘Heel leuk, dit is mijn tweede prijs deze week’, aldus de wat beduusde Samsuria die gisteren nog de titel Lekkerste Broodje Catering won. Jeroen de Zwart van het Eftelinghotel ging met de derde prijs naar huis. ‘Geweldig, het meest kindervriendelijke hotel heeft nu ook de derde prijs van een kindermenuwedstrijd in huis’.

Meer Horecavanieuws:

Reageer op dit artikel