nieuws

Restaurant Ron Blaauw-pupillen open

Restaurant

Het nieuwe restaurant van de Ron Blaauw-pupillen Stefan van Sprang, Egon van Hoof en Robbert Veuger, Restaurant Aan de Poel in Amstelveen, heeft zijn deuren geopend. ‘De mannen achter het restaurant vormen een bewezen topcombinatie’.

Restaurant Ron Blaauw-pupillen open

Restaurant Aan de Poel is gevestigd aan de Handweg in Amstelveen. Het restaurant heeft een open keuken en serveert spannende internationale gerechten, laat de eetgelegenheid weten op haar website. De zaak is zwart-modern qua inrichting en geeft de gasten een fraai uitzicht over de plas in Amstelveen.

Chef-kok Stefan van Sprang, die het vak leerde van Ron Blaauw en Cas Spijkers, heeft de wens een sterrenzaak neer te zetten. ‘Tja, die ambitie is er wel, maar ik moet nu ook erkennen dat ik ondernemer ben. Laten we eerst maar eens bouwen aan een goede klandizie. De zaak moet wol’, aldus Van Sprang.

Vat vol ideeën

De waterplas in Amstelveen vormt de inspiratiebron voor de vijf keukenseizoenen waarop Van Sprang zijn kaart baseert. ‘Ik ben een vat vol met ideeën, maar soms moet ik leren ze te bewaren en langzaam over het jaar uit te smeren. Ik zie het helemaal voor me: zo’n hert aan de poel en daar in de winter een vertaling voor op de kaart van maken’.

Aan de Poel lijkt nu al een ingespeeld team met Van Sprang, Van Hoof en Veuger. ‘Jonge mannen met ervaring op topniveau, op elkaar ingespeeld door jarenlange samenwerking, met een uitgebreid netwerk: zij vormen een bewezen team’, valt te lezen op de website.

Stefan van Sprang werkte jaren als chef-kok bij tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Ouderkerk a/d Amstel. Een jaar na zijn benoeming als chef-kok sleepte Restaurant Ron Blaauw een tweede Michelinster in de wacht.

Zie ook

Reageer op dit artikel