nieuws

Restaurant scoort na dood ex-spion

Restaurant

De merkwaardige gifdood van de voormalige agent van de Russische geheime dienst, Aleksander Litvinenko, zorgt voor enorme omzetten bij een Brits restaurant. Restaurant Polonium serveert dubbel zoveel avondschotels sinds de dood van de ex-spion.

Restaurant scoort na dood ex-spion

Dat meldt het Belgische persbureau Belga. Litvinenko werd enkele weken geleden vergiftigd in een sushibar en overleed vorige week aan de gevolgen ervan. De ex-spion werd vergiftigd met het radio-actieve gif polonium-210.

Bestelling aan huis
Eigenaar Boguslav Sidorowics van restaurant Polonium in de Britse industriestad Sheffield meldt dat zijn zaak sinds het vreemde voorval met Litvinenko over belangstelling niet te klagen heeft. De avondschotels worden in het restaurant dubbel zo vaak besteld en ook de levering aan huis loopt als een speer.

Restaurant Polonium in Sheffield is genoemd naar een Poolse volksmuziekgroep waarin horecaondernemer Sidorowicz in de jaren zeventig speelde.

Zie ook:
Radioactiviteit in sushibar en hotel

Restaurant scoort na dood ex-spion

Reageer op dit artikel