nieuws

Restaurant sluit bekende Nederlanders op

Restaurant

Restaurant The Red Sun in Amsterdam sluit bekende Nederlanders op om geld in te zamelen voor de Stichting Stop Kindermisbruik van Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel.

Restaurant sluit bekende Nederlanders op

Arjan Erkel laat zich acht jaar na zijn gijzeling opnieuw opsluiten om zo aandacht te vragen voor het goede doel. Andere BN’ers die achter slot en grendel gaan in het restaurant The Red Sun aan het Olympiaplein in Amsterdam zijn Vivian Reijs, Jörgen Raymann en Manuela Kemp.

In totaal gaan er twintig bekende Nederlanders elk voor twaalf uur in een hokje van twee bij één meter en leven op water en rijst. Ze zijn te zien in de etalage van het restaurant. De mobiele telefoon mag wel mee, omdat via social media ook geld wordt ingezameld.

Het geld wordt ingezet voor het bevrijden van meisjes die in India, China, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Meisjes in die landen leven onder slechte omstandigheden en worden dagelijks vele malen misbruikt in piepkleine hokjes. Daarom heet de actie ook Lock me up – Free a girl.

Eigenaresse Wimmy Hu van The Red Sun houdt jaarlijks acties om geld in te zamelen voor een goed doel. In de afgelopen jaren deed ze dat vooral met benefietavonden. Ze heeft al meer dan een miljoen euro ingezameld voor Stop Kindermisbruik.

Reageer op dit artikel