nieuws

Restaurant start eigen opleiding

Restaurant

Om op korte termijn een halt toe te roepen aan het schrijnende tekort aan goed personeel in Aziatische restaurants, is Pacific Plaza in Assen gestart met een eigen opleiding. Nederlandse koks worden klaargestoomd om aan de slag te gaan in Oosterse restaurants.

Restaurant start eigen opleiding

‘De opleiding is een flinke investering, maar het is nodig’, stelt manager Bob Huang van Pacific Plaza in De Telegraaf. ‘Het tekort aan koks is enorm groot omdat Aziatische kinderen kiezen voor andere beroepen en niet het restaurant van hun ouders willen overnemen’

Huang vervolgt: ‘Koks die vanuit Azië komen om te helpen, worden vaak direct gearresteerd omdat de vergunningen niet in orde zijn. Daarom is het zo goed dat ook autochtonen deze opleiding kunnen volgen’.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) becijferde vorig jaar dat eer behoefte is aan vierduizend Aziatische koks. Wanneer restaurants niets snel vakkundig personeel kunnen krijgen, zijn ze veelal genoodzaakt hun deuren te sluiten.

Pacific Plaza kwam eind maart van dit jaar in het nieuws na een inval van de politie. Die was op zoek naar illegale werknemers. De politie viel de zaak met twintig mannen binnen terwijl de eetgelegenheid bomvol zat. Er werden geen illegale werknemers aangetroffen.

Lees hier het verhaal over de inval en de verontwaardigde reactie van Bob Huang.

Reageer op dit artikel