nieuws

Restaurant Week 2012 start 5 maart

Restaurant

De eerste editie van de Restaurant Week 2012 is volgend jaar van 5 tot en met 11 maart. De ‘zomereditie’ van de Restaurant Week beleefde afgelopen zondag – 2 oktober – zijn laatste dag. Of deze editie volgend jaar ook zo laat in het jaar plaatsvindt, hangt af van de deelnemende bedrijven.

Restaurant Week 2012 start 5 maart

Dit zegt Jeroen van den Brink van DiningCity, organisator van de Restaurant Week. Afgelopen week vond de eerste gelimiteerde editie plaats. In plaats van 1250 restaurants deden er ‘nog maar’ duizend etablissementen mee. Daarom nam het aantal gasten ook wat af van ongeveer 200.000 bij de vorige editie tot 185.000 nu.

Annuleringen en no-shows

Er ontstond – net als voorgaande editie – weer discussie over de vele annuleringen van gasten van de Restaurant Week. ‘Het exacte percentage annuleringen en no-show is nog niet bekend. Dat horen we later in de week. Restauranthouders moeten nu hun exacte cijfers doorgeven zodat wij aan het rekenen kunnen. Het zijn natuurlijk enorme aantallen reserveringen. Procentueel valt het percentage annuleringen en no-shows denk ik erg mee’, aldus Van den Brink.

Augustus of september

‘Restaurateurs mogen nu zelf in de enquête aangeven of de verplaatsing van eind augustus naar eind september voor hen goed heeft uitgepakt. Afhankelijk van de resultaten hiervan bepalen we de datum voor volgend jaar.’

Reageer op dit artikel