nieuws

Restaurant Week blijft groeien

Restaurant

De zomereditie van de Restaurant Week 2009 trok 165.582 gasten naar de deelnemende restaurants. Gisteren beleefde deze editie van de Nationale Restaurant Week haar laatste dag. Er deden 1139 restaurants mee. Hiermee blijft de eetweek groeien.

Restaurant Week blijft groeien

De volgende editie van de Restaurant Week wordt in de eerste week van maart volgend jaar gehouden; van 1 tot en met 7 maart 2010. Reserveren kan vanaf februari 2010.

In de Restaurant Week serveren de deelnemende restaurants een speciaal driegangen menu voor 25 euro. Een driegangen lunch kost 20 euro. De eerste editie van de eetweek werd gehouden in maart 2007, toen deden alleen restaurants (64) in Amsterdam mee.

8 miljoen omzet voor restaurants

Vooraf werd becijferd dat ruim 160.000 mensen een bezoek zouden brengen aan een van de restaurants. Met een gemiddelde besteding van 50 euro, brengt dit de omzet op ruim acht miljoen euro voor de restaurants. Restaurants betalen 300 euro om te mogen deelnemen.

Reageer op dit artikel