nieuws

Restaurant wijkt voor woningen

Restaurant

Op de plek in Terneuzen waar nu nog restaurant De Kreek staat, moeten woningen verrijzen. Althans, als het aan de projectontwikkelaar ligt die de grond gekocht heeft. De gemeente is minder happig op het plan.

Restaurant wijkt voor woningen

‘We zijn niet zo gecharmeerd van woningen daar in de omgeving van de kreek en het haventje’, aldus wethouder Co van Schaik over de plannen in BN/De Stem. De gemeente kan alleen weinig doen. Volgens het bestemmingsplan is woningbouw op die locatie toegestaan.

Volgens een eerste plan dat de initiatiefnemer heeft ingediend, zouden er 10 tot 15 appartementen aan de haven komen. ‘Vinden wij nogal veel’, aldus Van Schaik. ‘Daarom hebben we de projectontwikkelaar gevraagd nog eens naar het plannetje te kijken.’

Die werkt nu aan een definitief bouwplan. ‘Dan zal blijken hoeveel woningen het uiteindelijk worden. Maar hopelijk niet te veel.’

Reageer op dit artikel