nieuws

Restaurant zet bewust personeel in etalage

Restaurant

L’invité Horeca Recruiters en Topkoks Werving & Selectie zijn een restaurant gestart. In Amsterdam is de komende twaalf maanden L’invité le Restaurant geopend. Elke maand heeft het restaurant een andere maître en chef-kok. Doel van het restaurant is medewerkers aan een baan te helpen in een ander restaurant.

Restaurant zet bewust personeel in etalage

In de eerste maand runnen maître Daphne Bartels en chef-kok Jeffrey Klausener het aan de Bloemgracht gevestigde restaurant. De twee kunnen hun talent etaleren waarna ze via de uitzendbureaus beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt.

L’invité le Restaurant werkt met eerlijke, duurzame producten, bij voorkeur biologische streekproducten. Zo wordt er Amsterdams leidingwater geschonken (in 2006 nog getest als beste leidingwater van Europa).

Door te werken met één vast maandmenu en speciale dagaanbiedingen buiten de kaart om, reduceert de chef verspilling met meer dan de helft en wordt de gast verrast met dagverse specialiteiten.

Transparant

De medewerkers van dit restaurant zijn over te nemen door andere horecabedrijven. De bedrijfsvoering is volledig transparant en dagelijks te volgen op Twitter en Facebook. Niet alleen is de dagelijkse omzet te volgen via Twitter, ook de inkoopkosten en de personeelskosten worden openlijk gedeeld. Alle beoordelingen door gasten zijn te vinden op Facebook. Aan het eind van de maand staat ook het financiele eindresultaat op Facebook.

Horecabedrijven kunnen alle medewerkers van L’invité le Restaurant overnemen. Voor de maître en de chef-kok kan dit aan het einde van de maand. Voor de bedieningsbrigade en koks kan dit per direct.

L’invité le Restaurant is maandag tot en met vrijdag geopend voor lunch en diner en zaterdag en zondag voor diner. Het restaurant heeft 45 zitplaatsen en een Chef’s Table voor vier tot tien personen.

Reageer op dit artikel