nieuws

Restauranthouder deelt wielklemmen uit

Restaurant

De eigenaar van petit-restaurant De Vlasakkers in Amersfoort is de parkeeroverlast veroorzaakt door zijn buurman – Dierenpark Amersfoort – beu. Niet-gasten die op zijn terrein parkeren worden getrakteerd op een wielklem.

Restauranthouder deelt wielklemmen uit

Horecaondernemer Ruud Ides is de overlast helemaal zat. ‘Ik heb gewaarschuwd, briefjes onder de ruitenwissers gestopt, grote borden laten plaatsen, maar niets helpt’, zegt hij. Nu heeft hij inmiddels zo’n zes keer een wielklem laten aanbrengen.

‘Parkeerders waren ziedend. Ze moesten bij mij pinnen om de rekening van 150 euro te betalen om hun auto te laten bevrijden.’

Vijf euro besparen

Ides snapt niet waarom mensen niet gewoon parkeren op het terrein van de dierentuin. ‘Ze besparen dan vijf euro…’ Ides laat wielklemmen plaatsen als auto’s langer dan drie uur op zijn parkeerterrein staan.

Van de politie krijgt hij geen hulp. ‘Die schrijft ook geen bekeuringen uit omdat het eigen terrein is en geen openbare weg.

Reageer op dit artikel