nieuws

Restaurants: drie procent minder omzet

Restaurant

De omzet van restaurants is in het tweede kwartaal van dit jaar 3 procent lager uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De prijzen stegen gemiddeld met 2,7 procent. Het omzetvolume nam voor restaurants met 4,4 procent af.

Restaurants: drie procent minder omzet

Dit blijkt uit cijfers die het CBS donderdag presenteerde. De omzetdaling van restaurants is minder hoog dan in het eerste kwartaal van 2009. In deze periode daalde de omzet met 4,9 procent vergeleken met diezelfde periode in 2008. Prijzen stegen in die periode met 3,9 procent. Het omzetvolume nam in het eerste kwartaal met 8,5 procent af.

Over heel 2008 bedroeg de daling 1,4 procent in omzet en 5,3 procent in volume. Prijzen stegen in een jaar tijd met 4, 1 procent.

Reageer op dit artikel