nieuws

‘Restaurants dumpen afval

Restaurant

Horecaondernemers in het Zeeuwse Sas van Gent nemen een loopje met het afvalbeleid van de gemeente Terneuzen. Ze dumpen grote hoeveelheden afval in de betonnen vuilcontainers van het grensdorp.

‘Restaurants dumpen afval

Dat stelt raadslid Wim ter Hoor van de PvdA in de PZC. Ter Hoor wijst erop dat de afvalbakken op vrijdag door de gemeente worden geleegd en na het weekend vol zitten met afval van restaurants. ‘Daaronder ook vis en vlees en als dat een week in die containers blijft liggen, ontstaat er een enorme stank’, aldus Ter Hoor in de PZC.

Dumpen
Naast horecabedrijven maken ook Belgen zich schuldig aan het dumpen van afval. De gemeente Terneuzen onderzoekt nu of er maatregelen genomen kunnen worden tegen het dumpen van huisvuil door Belgen en restaurants in de containers. Wethouder Bos heeft aangegeven de zaak te gaan bekijken.

Reageer op dit artikel