nieuws

Restaurants geschokt over foie gras

Restaurant

Restaurants reageren geschokt op de uitzending van Radar van gisteren. Hieruit blijkt dat diervriendelijke eendenlever helemaal niet zo diervriendelijk blijkt te zijn. NH Hoteles – in de uitzending met restaurants Vermeer en Reflet (Krasnapolsky) – zegt te stoppen met eendenlever als ze niet de garantie krijgen dat het product honderd procent diervriendelijk is.

Restaurants geschokt over foie gras

Directeur van NH Hoteles Maarten Markus zegt geschrokken te zijn van de beelden. ‘Eenden worden op een ruwe manier gevoederd, onder dwang. Dit heeft helaas weinig met diervriendelijkheid van doen.’

Ook restaurant Proeverij 274 is ‘redelijk verbaasd’. ‘Wij hebben blind vertrouwd op de informatie die onze leverancier ons heeft verstrekt. Het staat gewoon in de folder dat de eendenlever diervriendelijk en puur natuur is.’ Leverancier van Proeverij 274 en van NH Hoteles is Nice to Meat. Daarnaast worden de restaurants uit de uitzending ook beleverd door Nivo Finess en Plaisirs de la Table.

Wakker Dier

Radar kreeg voor de uitzending hulp van Wakker Dier. Een organisatie die al jaren strijdt tegen het gebruik van foie gras in restaurants. Wakker Dier filmde met een verborgen camera op een Spaanse boerderij die foie gras levert aan restaurants en hotels in Amsterdam. Op deze beelden is duidelijk te zien dat de dieren met een slang in hun keel worden gedwangvoederd.

Radar bezocht naast Vermeer, Reflet en Proeverij 274 ook La Rive in het Amstel Hotel. Ook hier staat diervriendelijke foie gras op de kaart. In de uitzending wilde het hotel echter niet reageren op de onthulling van Radar. Leverancier Plaisirs de la Table zegt echter dat ook de eendenlever van het Amstel Hotel niet diervriendelijk is.

Bekijk hier de Radar-uitzending.

Reageer op dit artikel