nieuws

Restaurants in België rookvrij

Restaurant

België heeft een nieuw rookbeleid voor de horeca. Sinds begin dit jaar is het niet meer toegestaan om te roken in horecabedrijven. Het verbod geldt voor restaurants en een deel van de eetcafés.

Restaurants in België rookvrij

Restaurants moeten rookvrij zijn of een afgesloten rookkamer hebben. De drankverstrekkende horeca moet de helft van hun zitplaatsen rookvrij maken. Cafetaria’s voldoen met een goed afzuigsysteem aan het nieuwe rookbeleid. Voor eetcafés ligt het gecompliceerder. Daar bepaalt het omzetpercentage wat afkomstig is uit voeding of eetcafés onder de nieuwe regel vallen.

Knop omdraaien
Volgens branchevereniging Horeca Vlaanderen zijn uitbaters goed voorbereid op de nieuwe regeling. ‘Het zijn vooral de rokers die de knop om moeten draaien’, aldus woordvoerder Luc de Bauw in De Telegraaf.

Hoogste concentratie
De Bauw vervolgt: ‘Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid rookvrije gelegenheden op prijs stelt. Ik denk dat zelfs veel cafés helemaal rookvrij zullen worden. Voor de consument blijft er keus genoeg, aangezien we in Europa de hoogste concentratie horecazaken hebben’.

Reageer op dit artikel