nieuws

Restaurants kopen eigen boerderij

Restaurant

Gaan steeds meer Nederlandse topkoks over op het telen van groenten in hun eigen moestuin, in België gaan ze een stap verder. Drie restaurants in Gent, Brussel en Antwerpen hebben sinds kort hun eigen boerderij in Frankrijk gekocht.

Restaurants kopen eigen boerderij

Ze zijn zo verzekerd van producten van goede kwaliteit en met een authentieke smaak. ‘We moeten regelmatig gerechten van de kaart halen omdat we de goede ingrediënten niet meer vinden. We zullen nooit alles kunnen produceren, maar deze boerderij is een mooi begin’, laat de manager van Het Pakhuis in Gent weten in de Belgische krant, De Standaard.

Samen met La Quincaillerie in Brussel en Dock’s Café in Antwerpen is het Gentse bedrijf eigenaar van boerderij Ferme Le Devant in La Chappelle Naude, in het hart van de Bresse-streek.

Het belangrijkste dier dat op de Franse boerderij rond loopt is de Bresse-kip. Daarnaast kweken ze er groenten. Het pluimvee, konijnen en biggen slachten ze in een eigen slachthuis. De dieren hoeven daardoor niet vervoerd te worden. Er wordt geslacht op basis van de vraag naar producten.

Dit jaar verwachten de nieuwe eigenaren break-even te draaien. Ze willen het aantal dieren op de boerderij aanzienlijk uitbreiden.

Reageer op dit artikel